Θρίλερ στο Σουέζ με φορτηγό πλοίο από την Β.Κορέα γεμάτο με 30.000 αντιαρματικά RPG  και χιλιάδες πυραύλους

Θρίλερ στο Σουέζ με φορτηγό πλοίο από την Β.Κορέα γεμάτο με 30.000 αντιαρματικά RPG  και χιλιάδες πυραύλους ενέπλεξε , ΗΠΑ, Αίγυπτο, Ιράν και Β.Κορέα σε μια άκρως περίεργη υπόθεση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση πυρομαχικών στην ιστορία!

Το  φορτηγό πλοίο ονομάζονταν «Jie Shun» και είχε σημαία Καμπότζης αλλά είχε πλεύσει από τη Β.Κορέα, είχε βορειοκορεατικό πλήρωμα και άγνωστο φορτίο το οποίο όπως αποδείχτηκε ήταν εκατοντάδες φορητά αντιαρματικά συστήματα και 30.000 πύραυλοι .

Οπλισμένοι μέχρι τα δόντια ,  οι Αιγύπτιοι τελωνειακοί πράκτορες ανέμεναν  το πλοίο να εισέλθει  στα αιγυπτιακά νερά, και  αμέσως έκαναν ρεσάλτο και  ανακάλυψαν  κρυμμένα κάτω από κάδους σιδηρομεταλλεύματος, μια μάζα με περισσότερους από 30.000 πυραύλους.

Ήταν σύμφωνα με έκθεση στον ΟΗΕ , η «μεγαλύτερη κατάσχεση των πυρομαχικών στην ιστορία και ανήκαν στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας».

Αλλά για ποιους ήταν οι ρουκέτες; Το τελικό μυστικό του φορτηγού πλοίου «Jie Shun» χρειάζεται μήνες για να επιλυθεί.

Οι  αγοραστές φέρονταν ότι ήταν επίσημα οι ίδιοι οι Αιγύπτιοι.

Μια έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε την πολύπλοκη υπόθεση  στην οποία αιγυπτιακά στελέχη επιχειρήσεων αγόρασαν  βορειοκορεατικούς  πυραύλους για τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας, ενώ ταυτόχρονα προσπάθησαν να διατηρήσουν τη συναλλαγή μυστική , σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ και δυτικούς διπλωμάτες που ήταν εξοικειωμένοι με την υπόθεση αυτή.

πηγη..πενταποσταγμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *