Ο ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ(ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ) ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Ο ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α. θα είναι πάντα δίπλα σας
για ένα καλύτερο αύριο.

Είναι αλήθεια ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε δεχθεί αρκετά τηλεφωνήματα και αρκετά μηνύματα από συναδέλφους μας από την Ελλάδα που ζητούν να μάθουν λεπτομέρειες για το πως λειτουργεί στην Κύπρο το επάγγελμα του φύλακα ασφάλειας.

Αρκετοί από αυτούς εξέφρασαν την επιθυμία να έρθουν στην Κύπρο για εργασία.

Το Δ.Σ. του ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α. στην τελευταία του συνεδρία είχε μοναδικό θέμα συζήτησης το πως μπορεί να βοηθήσει του Έλληνες συναδέλφους μας που επιθυμούν να έρθουν στην Κύπρο για εργασία. Ζητήθηκε από το γραφείου τύπου του συνδέσμου όπως ετοιμάσει ένα ρεπορτάζ στο οποίο να συμπεριλαμβάνονται όλα όσο αφορά το επάγγελμα μας καθώς και τις αποφάσεις του Δ.Σ.

*Για να εργαστεί κάποιος σαν φύλακας στην Κύπρο πρέπει να βγάλει άδεια φύλακα στην Κύπρο.
Να δούμε τα χρηματικά ποσά που θέλει κάποιος να βγάλει άδεια φύλακα.

50 ευρώ για αίτηση άδειας
150 ευρώ για έκδοση άδειας για 5 χρόνια
20 ευρώ για έκδοση δελτίου επαγγελματικής ταυτότητας.

Αυτά τα 220 ευρώ πηγαίνουν στην Αστυνομία-κράτος.
** Όσοι θα έρθουν από Ελλάδα να φέρουν μαζί τους ΛΕΥΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ Μητρώο.

Από εκεί και πέρα θα κάνουν μαθήματα σε εγκεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα και εκπαιδευτές. Δεν υπάρχει ένα χρηματικό ποσό για όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ή εκπαιδευτές. Οι τιμές εκπαίδευσης είναι διαφορετικές.

*** Υπάρχουν και ορισμένες ιατρικές εξετάσεις. Ακτινογραφία θώρακα, πιστοποιητικό από ψυχίατρο, και θα σας δοθεί η κλινική εξέταση. Μιλάμε ότι οι ιατρικές εξετάσεις γίνονται μόνο σε Κρατικά κέντρα υγείας.

• Ο ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α. καλεί όλα τα εγκεκριμένα εκπαιδευτικά κέντρα και όλους τους εκπαιδευτές που επιθυμούν συνεργασία με τον σύνδεσμο για την εκπαίδευση συναδέλφων από Ελλάδα να επικοινωνήσουν με τον σύνδεσμο.
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει αρκετή ζήτηση στο επάγγελμα του φύλακα ασφάλειας. Ο ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α. θα είναι σε θέση να βοηθήσει τις εταιρείες.

Από την στιγμή που ένας συνάδελφος θα έρθει από Ελλάδα για να εργαστεί και θα έρθει μέσω συνδέσμου έχουμε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να τον <<προστατεύσουμε>>. Σαν σύνδεσμος θα συνεργαστούμε ΜΕ ΟΛΕΣ Τις ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ που θα δώσουν συμβόλαια στους αδελφούς μας συναδέλφους από Ελλάδα δίνοντας τους όλα όσα υπάρχουν νομοθετημένα.

Όσες λοιπόν εταιρείες ενδιαφέρονται μπορούν να αποταθούν στον σύνδεσμο.
** Ο ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α. θέλει και είναι εδώ να βοηθήσει τους συναδέλφους που θέλουν να έρθουν για εργασία στην Κύπρο.

Ο αρχικός μισθός είναι 4.90 ευρώ την ώρα και μετά από έξι μήνες στον ίδιο εργοδότη το ποσό είναι 5.20 ευρώ την ώρα. Θα έχει τις κοινωνικές του ασφαλίσεις και πληρωμένη άδεια ανάπαυσης 20 ημερών.

*** Ο ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α. θα είναι μαζί με τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ δίπλα στα αδέλφια από Ελλάδα. Θα έχουν την ιδανικότερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ένα καλό πλάνο για διακοπές ή ξεκούραση.
Στην Κύπρο υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που ήρθαν από την Ελλάδα και εργάζονται σαν φύλακες ασφάλειας. Ο ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α. θα έρθει σε επαφή με κάποιους από αυτούς οι οποίοι να βοηθήσουν αυτούς που θα έρθουν στην Κύπρο για ένα καλύτερο αύριο.
** Οι συνάδελφοι που θα έρθουν στην Κύπρο για εργασία…και όχι για διασκέδαση στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά μπορούν και χρηματικά ποσά πάνω από 1300, 1400 ευρώ. Με εργασία 25 ημερών από 12 ώρες την ημέρα μιλάμε για 1440 ευρώ.

Δεν μας άρεσε ποτέ να χαϊδεύομε τα αφτιά κανενός και ούτε τώρα θα το κάνουμε. Δεν είναι και το πιο εύκολο να αφήσεις το σπίτι σου και να πας Κύπρο για εργασία. Όμως για αυτούς που τελικά θα πάρουν αυτή την απόφαση να ξέρουν ότι ο ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α. θα είναι δίπλα τους πριν καν μπουν στο αεροπλάνο για να κατέβουν στην Κύπρο.
***Είμαστε 24 ώρες την ημέρα πρόθυμοι να απαντήσουμε σε όλα σας τα ερωτήματα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *